Verzilverpunt

MuZEEum

Bekroond als het leukste uitje van Zeeland!

Verzilverpunt

MuZEEum

Bekroond als het leukste uitje van Zeeland!

MuZEEum

Het muZEEum is het Zeeuwse maritiem museum in het centrum van Vlissingen. Het museum is gelegen aan de jachthaven van de stad. Het is de opvolger van het Stedelijk Museum Vlissingen. Hier beleef je verhalen. Ze vertellen over helden, overwinningen en tegenslagen. Over schatten en ontdekkingen. Verhalen van vroeger en nu, van weer en wind. Zeeverhalen. Wist je dat het muZEEum door ANWB als leukste uitje van Zeeland is gekozen?

Het muZEEum beheert een relatief grote collectie, met bijna 20.000 voorwerpen van verschillende eigenaren. De collectie is voornamelijk historisch en maritiem van aard. De zee-archeologische collectie is qua omvang en variëteit één van de belangrijkste in Nederland.

Michiel de Ruyter speelt een belangrijke rol in het muZEEum. Deze bekende Nederlandse zeeheld is geboren in Vlissingen. Het museum heeft ook een van de grootste collecties voorwerpen uit een VOC-schip in Nederland. Ga op avontuur in hét Michiel de Ruytermuseum in Vlissingen, het familiemuseum voor jong en oud.

In het muZEEum vind je:
– Het prachtige 17e-eeuwse stadspalies van de rijke reder Lampsins
– De avonturen van Michiel de Ruyter
– Onderwaterschatten van gezonken VOC-schepen
– Leuke maritieme spelletjes
– Verhalen over het roemruchte verleden van Zeeland
– De turbulente geschiedenis van Vlissingen
– Het maritieme leven in Zeeland, toen en nu.

www.muzeeum.nl